Iun 30

De acum,  fondurile Orizont si Capital Plus pot fi accesate si din reteaua BRD. Astfel, toti cei care doresc sa investeasca sau sa rascumpere in/din cele doua fonduri se pot adresa oricarei agentii BRD.

Operatiunile de adeziune si rascumparare în/din aceste fonduri prin intermediul BRD, se vor derula doar prin transfer bancar, ceea ce inseamna ca daca aveti cont la BRD, tot ce trebuie sa faceti pentru a investi intr-unul dn aceste fonduri este sa mergeti la o agentie BRD cu cartea de identitate. Pe loc vi se va elibera formularul de adeziune, si vi se vor transfera banii din contul dumneavoastra deschis la BRD in contul colector al fondului in care investiti. Ulterior, nu mai trebuie sa treceti pe la ghiseul BRD, pur si simplu transferati bani din contul dumneavoastra in contul colector al fondului in care doriti sa investiti printr-un ordin de plata, sau online, daca beneficiati de serviciul BRD-NET.

Daca doriti sa rascumparati, este la fel de usor: mergeti la o agentie BRD si vi se va completa pe loc formularul de rascumparare, iar banii ii veti gasi in contul bancar pe care l-ati specificat (nu este necesar sa fie un cont deschis la BRD).

Investitia in oricare dintre aceste doua fonduri nu comporta comisioane de subscriere.

Fondul Orizont este un fond de obligatiuni, ce ofera expunere pe un mix echilibrat de instrumente cu venit fix, precum obligatiunile corporative, municipale, titlurile de stat si depozite cu dobanzi preferentiale. Investitia in acest fond comportă un grad scazut de risc, adresandu-se persoanelor care doresc sa se protejeze de efectele negative ale inflaţiei. Fondul Orizont a avut in anul 2008, primul randament din industria fondurilor mutuale: 13,96%, in anul 2009 a avut un plus de 14,35%, iar de la începutul anului a inregistrat o performanta de 5,15%*, ce corespunde unei performante anualizate de 10,43%.

Fondul Capital Plus este un fond diversificat defensiv, ce ofera acces la un mix de instrumente investitionale cu grade diferite de risc: depozite bancare, obligatiuni, titluri de stat, actiuni, adresandu-se investitorilor care accepta un grad moderat de risc, dorind sa beneficieze de evolutiile pozitive ale bursei, protejandu-se, in acelaşi timp, de eventualele evolutii nefavorabile ale acesteia, prin limitarea expunerii pe actiuni la 35%. Fondul Capital Plus este potrivit pentu investitii pe perioade mai lungi de timp, iar in ultimii 10 ani a inregistrat o performanta de 434,87%*.

Iata ce spune Eugen Voicu, CEO-ul Aviva Investors Romania:

„Dezvoltam astfel parteneriatul cu BRD, care este si banca depozitara pentru aceste fonduri, si speram ca accesul la produsele oferite de noi sa fie mai simplu, avand in vedere dimensiunea retelei bancare. Definindu-si in sistemul BRD-NET fondurile noastre drept beneficiari, clientii BRD pot efectua investitii lunare, care le permit acumularea unor sume importante pe termen lung.”

Investitorii pot verifica in orice moment cum le performeaza investitiile, si pot transfera bani dintr-un fond intr-altul, in functie de oportunitatile de pe piata, facandu-si cont pe www.directinvest.ro. Accesul si tranzactionarea prin acest site sunt gratuite.

V-a placut acest articol? Doriti sa fiti la curent cu noutatile din investitii? Abonati-va aici. Este gratuit si primiti noutatile prin email.

*Randamentele sunt calculate fata de data 28.06.2010, si corespund valorilor certificate zilnic de catre Banca Depozitara. Fondul deschis de investitii Aviva Investors Orizont este autorizat de CNVM prin decizia 2149/04.05.2004 si inscris in Registrul CNVM cu nr. CSC06FDIR/400016 din 04.05.2004. Fondul deschis de investitii Aviva Investors Capital Plus este autorizat de CNVM prin decizia 624/05,02,2004 şi înscris în Registrul CNVM cu nr. CSC06FDIR/ 400012 din data de 05.02.2004. Depozitarul celor două fonduri este BRD – GSG, cu sediul in B-dul Ion Mihalache, nr.1-7, Sector 1, Bucureşti. Telefon 021/203.61.00.

Leave a Reply

preload preload preload