Mai 02

SAI Certinvest SA a decis să prelungească cu încă un an, până pe 30 aprilie 2015, promoția prin care oferă investitorilor facilitatea de a realiza operațiuni de adeziune si de răscumpărare în/din fondurile de investiții legate de indici (Certinvest BET Index,  Certinvest XT Index, și Certinvest BET-Fi Index) fără a plăti comisioane de adeziune sau de răscumpărare. Promoția intrase în vigoare în 7 noiembrie 2013 și ar fi trebuit să se încheie pe 30 aprilie 2014.

Pe fondul rezultatelor bune ale acestei promoții și interesului manifestat de investitori pentru fondurile de investiții ce replică indicii, în această perioadă, societatea de administrare a decis să prelungească facilitatea cu încă un an.

Astfel, nu se va percepe comision de subscriere și nici comision de răscumpărare pentru toate operaţiunile de subscriere și de răscumpărare realizate până pe data de 30 aprilie 2015, la următoarele fonduri deschise de investiţii administrate de Certinvest:

  • Certinvest BET Index
  • Certinvest XT Index
  • Certinvest BET-Fi Index

Horia Gustă, preşedintele Comitetului Director al Certinvest declară:

Când am lansat inițial această promoție, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, am vrut sa testăm apetitul investitorilor pentru investițiile legate de bursă. Sfârșitul de an s-a dovedit a fi foarte bun pe bursă, randamentele în ultimele două luni ale anului ajungând la aproape 14% (13.92% a înregistrat fondul Certinvest BET-FI Index în ultimele 2 luni ale anului 2013), iar investitorii ne-au demonstrat că sunt dispuși să își asume riscul investiției în acțiuni, în condițiile în care au libertatea de a se transfera fără comisioane din instrumente cu expunere pe bursă către instrumente cu venit fix. De altfel, pe segmentul de retail, media lunară a intrărilor nete (adeziuni minus răscumpărări) în fondurile de indice administrate de Certinvest a crescut în perioada promoției cu 382%.

De aceea, am hotărât să le oferim investitorilor în continuare această facilitate, anticipând că interesul va rămâne ridicat, mai ales în așteptarea listărilor companiilor energetice cu capital majoritar de stat.

Regulamentul promoției este disponibil aici.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload