Mar 14

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România a emis recent raportul cu privire la activitatea pieţei investiţiilor în luna februarie 2014, în care analizează cum au evoluat numărul de investitori, activele administrate şi randamentele obţinute de fondurile de investiţii şi portofoliile private ce activează în România în primele două luni ale acestui an. Iată concluziile:

Active administrate:

Activele totale administrate de fondurile de investiţii deschise şi închise au crescut în luna februarie 2014 cu 2,79%, atingând 16,16 miliarde RON la sfârşitul lunii. Pe primul loc în ceea ce priveşte creşterea activelor se situează fondurile deschise de investiții, unde creșterea activelor a fost de 2,87% (de la 14,96 miliarde RON la 15,39 miliarde RON) în decursul acestei luni. Locul secund în topul creșterilor este ocupat de segmentul portofoliilor private administrate, unde creşterea din luna februarie a fost de 1,17% (de la 196,2 milioane RON la 198,5 milioane RON). Doar segmentul fondurilor închise de invstiții a cunoscut o scădere cu 0,07% a activelor în această lună, pe fondul scăderilor de pe piața bursieră.

Număr de investitori

În decursul lunii februarie 2014, numărul de investitori în fondurile de investiţii a mai crescut cu încă 3 900, ajungând la 371 733 investitori la sfârşitul lunii, marcând astfel o creștere cu 1,07% a numărului de investitori în decursul acestei luni.

Randamente

Topul randamentelor obţinute de fondurile de investiţii în ultimele 12 luni variază între valorile de +69,54% şi -48,78%. Iată cele mai profitabile 20 de fonduri, în ultimul an:

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload