Dec 13

Cum ar fi să cumperi o mașină de 100 000 dolari folosind câteva monede? Nu monede de aur, cum v-ați aștepta, poate , ci monede virtuale, bitcoin.S-a întâmplat în urmă cu câteva zile, în Statele Unite ale Americii.

Folosirea Bitcoin a căpătat amploare, existând în prezent aproximativ 400 de comercianți la nivel global care acceptă plata prin bitcoin (printre care chiar și cabinete stomatologice),. De curând Richard Branson a anunțat că Virgin Atlantic va accepta plata prin bitcoin pentru călătoriile în spațiu, prima astfel de plată fiind deja acceptată. Notorietatea bitcoin a crescut în ultimele zile și ca urmare a participării la campaniile de Black Friday din SUA, și folosirii capitalul de imagine al acestei zile destinate comerțului.

Notorietatea în creștere a bitcoin a antrenat și o cerere  mai mare pentru această monedă, lucru care a rezultat în aprecierea cursului de schimb al bitcoin față de dolar. Astfel, de la aproximativ 20 de dolari valoarea unui bitcoin la începutul lunii octombrie a acestui an, bitcoin s-a apreciat ajungând să reprezinte aproximativ 1000 de dolari zilele acestea, marcând o creștere de aproximativ 4900% în doar două luni. Este însă această valoare a bitcoin fundamentată? Vă invităm să urmăriți o discuție pe această temă la Bloomberg TV:


Dacă doriți să fiți la curent și cu alte informații similare, abonați-vă gratuit aici.

Leave a Reply

preload preload preload