Dec 10

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România a emis recent raportul cu privire la activitatea pieţei investiţiilor în luna noiembrie 2013, în care analizează cum au evoluat numărul de investitori, activele administrate şi randamentele obţinute de fondurile de investiţii şi portofoliile private ce activează în România în primele 11 luni ale acestui an. Iată concluziile:

Active administrate:

Activele totale administrate de fondurile de investiţii deschise şi închise au crescut în luna noiembrie 2013 cu 6.95%, atingând 14.46 miliarde RON la sfârşitul lunii. Pe primul loc în ceea ce priveşte creşterea activelor se situează fondurile închise de investiții, unde creșeterea activelor a fost de 18,33% (de la 482,8 milioane RON la 571,3 milioane RON) în decursul acestei luni, find determinată de includerea fondului listat STK Emergent în evidențele AAF. Locul secund în topul creșterilor este ocupat de segmentul fondurilor deschise de investiţii, unde creşterea din luna noiembrie a fost de 6,61% (de la 12,84 miliarde RON la 13,69 miliarde RON).

Număr de investitori

În decursul lunii noiembrie 2013, numărul de investitori în fondurile de investiţii a mai crescut cu încă 5 100, ajungând la 358 443 investitori la sfârşitul lunii, marcând astfel o creștere cu 1,45% a numărului de investitori în decursul penultimei luni a anului.

Randamente

Topul randamentelor obţinute de fondurile de investiţii în ultimele 12 luni variază între valorile de +113% şi -61%. Iată cele mai profitabile 20 de fonduri, în ultimul an:

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload