Oct 29

IPO-ul Romgaz a stârnit un val de interes în rândul investitorilor, mai mici sau mai mari, care s-au grăbit să subscrie acțiuni la această ofertă, pentru a beneficia de discountul de 5% acordat pentru investițiile realizate până ieri, inclusiv. Astfel, luni seară, în ultima zi când discountul mai era de 5%, tranșa investitorilor mici, cărora le sunt alocate 15% dintre toate acțiunile din ofertă, fusese suprasubscrisă de trei ori. La momentul publicării acestui articol, tranșa investitorilor mici era suprasubscrisă de 3.5 ori.

Începând de astăzi, discountul acordat investitorilor de retail care subscriu mai puțin de 10 000 de acțiuni, este de 3% față de prețul final al ofertei, stabilit în urma situației subscrierilor pe tranșa investitorilor instituționali.

Situația subscrierilor pe tranșa investitorilor instituționali va fi cunoscută la finalul ofertei, iar ținând cont de faptul că aceștia nu beneficiază de discount, este de așteptat ca cele mai mari subscrieri să fie realizate în ultimele zile ale ofertei, astfel încât companiile să își mobilizeze banii pentru o perioadă cât mai scurtă de timp, până la alocarea efectivă a acțiunilor.

Așadar, dacă plănuiți să subscrieți la oferta Romgaz, grăbiți-vă, pentru că o mai puteți face doar până pe 31 octombrie. Mai multe detalii despre ofertă și modelitățile de subscriere sunt disponibile aici, iar documentele ofertei pot fi accesate aici.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload