Sep 20

În era tehnologiei, companiile din domeniul IT par să se bucure de un mare succes, generând profituri frumoase pentru acționari. De altfel, în topul celor mai mari companii din lume (în funcție de cifra de afaceri), ,cele cu activități din domeniul informației și tehnologiei ocupă locuri de top. Este cazul Apple, HP, IBM, Microsoft, Dell sau Google. De evoluții pozitive în acest an, pe burse, și deci, în buzunarele acționarilor nu s-au bucurat, însă, toate dintre ele. Iată cum au evoluat în acest an, cele mai mari companii din lume (în funcție de cifra de afaceri) care activează în sfera tehnologică:

Majoritatea companiilor din sectorul tehnologiei au fost staruri pe burse de la începutul acestui an. Astfel, companii precum Intel sau Accenture au afișat creșteri de peste 10% pentsru prețul acțiunilor lor, în timp ce coloși precum HP, Dell, Google, Microsoft, sau Cisco au generat pentru acționari câștiguri de peste 20%, în cele 9 luni și jumătate care au trecut din acest an.

Cea mai mare dezamagire, mai ales pentru o companie ce activează în sectorul IT, și ale cărei produse sunt cumpărate și admirate de oameni de pe tot mapamondul, este Apple, ale cărei acțiuni au scăzut, de la începutul anului, cu 14%.Prețurile acțiunilor au crescut în așteptarea celor două lansări din această toamnă (iPhone 5S și iPhone 5C), însă reacțiile ulterioare nu au demonstrat o încredere prea mare în evoluția viitoare a companiei.

Care credeți că va fi următorul star în domeniul IT în ceea ce privește evoluția bursieră?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload