Sep 06

Începând de săptămâna viitoare se derulează oferta de vânzare de acțiuni Nuclearlectrica, evenimentul marcând un anou punct bifat în programul de listare a companiilor de stat, după oferta Transgaz din luna aprilie a acestui an.

Așadar, începând de luni,9 septembrie 2013, investitorii pot subscrie pentru a cumpăra acțiuni la Nuclearelectrica, statul punând la vânzare 10% din totalul acțiunilor companiei. Prețul la care se va face achiziția efectivă la momentul finalizării ofertei (programată pentru data de 20 septembrie 2013) diferă în funcție de tipul investitorilor, astfel:

  • Pe tranșa investitorilor instituționali (pentru care sunt alocate 85% dintre acțiunile ofertei), prețul final depinde de gradul de suprasubscriere. Astfel, dacă tranșa alocată investitorilor instituționali se suprasubscrie cu o valoare până în 150%, prețul va fi cel mai mic preț subscris pe această tranșă, după ce se elimină extremele. Dacă tranșa alocată investitorilor instituționali se suprasubscrie cu mai mult de 150%, prețul final va fi prețul la care tranșa este suprasubscrisă în proporție de 150%. Subscrierea se face cu prețuri cuprinse în intervalul 11,2 RON – 15 RON pentru o acțiune
  • Pe tranșa subscrierilor mici (pentru care sunt alocate 10% din totalul acțiunilor ofertei, și pentru care subscrierile se fac cu unu număr de acțiuni cuprins între 100 și 15 000) – prețul va fi  dictat de pretul rezultat la transa investitorilor instituționali, la care se aplică un discount de 8% (dacă subscrierea s-a făcut în primele 3 zile ale ofertei, adică până miercuri, 10 septembrie, inclusiv), sau un discount de 3% (dacă subscrierea s-a făcut după data de 11 septembrie, inclusiv).
  • Pe tranșa subscrierilor mari (pentru care sunt alocate 5% din totalul acțiunilor ofertei, și pentru care subscrierea minimă este de 15 001 acțiuni), prețul final va fi cel rezultat la tranșa investitorilor instituționali.

Important de știut este că în cazul în care tranșa subscrierilor mici, sau cea a subscrierilor mari sunt suprasubscrise, investitorii din cadrul acestor tranșe vor primi acțiuni pro-rata, adică proporțional cu volumul acțiunilor subscrise.

Investitorii pot subscrie la Swiss Capital, la BT Securities, la Banca Transilvania, dar și la alte societăți de servicii de intermediere financiară (SSIF-uri) autorizată să intermdieze aceasto ofertă. Lista lor este disponibilă aici.

Anunțul complet privind oferta publică Nuclearelectrica poate fi consultat aici, iar prospectul ofertei poate fi accesat aici.

Dacă doriți să fiți la curent și cu alte informații similare, abonați-vă gratuit aici.

 

Leave a Reply

preload preload preload