Aug 30

Investitorii de pe bursă, și mai ales pe bursele cu mulți emiteți, cum este cea din Statele Unite ale Americii, caută mereu industrii star, care să supraperformeze față de indicii principali ai pieței. Iată care au fost, de la începutul anului, industriile care au crescut cel mai mult pe piața americană, denotând o încredere mai mare din partea investitorilor, conform Market Watch:

Cea mai performantă industrie pe bursa americană de la începutul anului a fost cea de training și intermediari în procesul de angajare, aceasta cunoscând o creștere de peste 63%. Creșterea este generată de evoluția bursieră foarte bună pe care au avut-o companii precum LinkedIn (+108%), MedCareers Group (+581%) – o companie ce administrează o rețea profesională pentru asistentele medicale, sau companii de outsourcing a serviciilor de angajare, precum Manpower (+54%).

Pe locul doi în topul celor mai mari creșteri la nivel de industrii pe bursa americană se află industria echipamentelor electronice de birou (+47,98%), a cărei creștere este determinată de evoluția favorabilă a companiilor precum Xerox (+45% de la începutul anului), Pitney Bowers (+58%) – o companie ce produce echipamente pentru cei care activează în zona serviciilor de procesare a  corespondenței și curierat, Applied Visual Sciences (+68%) – o companie ce dezvoltă soluții de analiză amănunțită a imaginilor (în orice formă), cu aplicabilitate în special în domeniul medical.

Locul trei în clasament este ocupat de sfera biotehnologiei (+43,48% de la începutul anului), locul patru fiind adjudecat de industria turismului (+42,66% în perioada 1 ianuarie – 30 august 2013) clasamentul primilor cinci fiind completat de industria anvelopelor (+36,22% pe bursa americană de la începutul anului). Cu toate că piața auto, cel puțin în România a avut și momente mai bune, iată că investitorii americani sunt încrezători în evoluția unor companii precum Goodyear (+43% de la începutul anului), Bridgestone (+30%) sau Continental (+27%).

Dacă și piața bursieră românească ar fi reprezentată la nivelul emitenților, de industrii variate, pe care ați paria pentru perioada următoare?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload