Aug 20

Astăzi Ziarul Financiar anunța, pe baza datelor de la Fondul de Compensare a Investitorilor, că în trimestrul al doilea al acestui an, românii au început să se reorienteze către bursă, numărul conturilor de investiții deschise pe bursă crescând cu peste 5000 în această perioadă, după ce anul trecut și-au închis conturile aproape 7000 de investitori. Această creștere a interesului pentru bursă a fost determinat în principal de oferta Transgaz din luna aprilie.

Dacă vă gândiți la o investiție directă pe bursă, mai ales prin prisma programului de listare a companiilor de stat, primul pas ar fi să înțelegeți cum funcționează bursa. Vă redăm mai jos un material video, creat în 1952 pentru americani, cu scopul de a-i atrage către investiția pe bursă. Cu toate că are peste 60 de ani, este aplicat la piața americană, iar unele dintre mecanismele prezentate au evoluat în timp, odată cu avansul tehnologic, videoclipul redă într-un mod foarte simplu fundamentele funcționării bursei, ofertelor inițiale și secundare de listare și rolul bursei în ansamblul economiei.

Vă dorim vizionare plăcută, iar dacă aveți copii mai măricei, nu ezitați să urmăriți acest material alături de ei.


 

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici pentru a primi şi alte articole interesante scrise pe Despreinvestitii.ro direct în căsuţa dvs de email.

Leave a Reply

preload preload preload