Aug 16

Lumea artei a făcut un pas important la începutul lunii august, retailerul online Amazon cunoscut și accesat la nivel mondial lansând o nouă categorie de produse pe care le vinde: obiectele de artă.

Gigantul Amazon a încheiat parteneriate cu aproximativ 150 galerii de artă și dealeri , devenind distribuitorul online al operelor de artă pe care acestea le promovează, paleta de opțiuni fiind foarte largă, de la picturi de câteva mii de dolari până la zeci și chiar sute de mii de dolari, de la artă fotografică până la picturi moderne și contemporane, sau chiar gotice sau impresioniste.Și deși s-ar putea crede că doar artiști contemporani sau de mărime mică sau medie sunt promovați prin intermediul Amazon, site-ul găzduiește printre altele, opere ale unor artiști titrați precum Andy Warhol, Marc Chagall sau Salvador Dali.

Astfel, site-ul aflat pe numărul 6 în lume în ceea ce privește accesările și traficul generat, conform alexa.com, inovează distribuția obiectelor de artă, aducându-le în atenția unei celor 164 de milioane de oameni care accesează Amazon cel puțin o dată pe lună. Astfel, arta devine mai accesibilă, mai cunoscută și mai aproape de consumatorul de retail, care până acum poate nu intercaționa prea mult cu domeniul artistic, dacă nu era pasionat de lansările galeriilor sau de licitațiile publice.Mai mult decât atât, pasul Amazon inovează prin faptul că oferă o platformă de tranzacționare pentru active care până nu demult erau considerate destul de lipsite de lichiditate.

Ce părere aveți de această nouă opțiune oferită de Amazon? Ați cumpăra artă online?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload