Apr 27

solutie de wealth managementPortofoliul administrat reprezinta o alternativa la sistemul de private banking, adresandu-se celor cu disponibilitati investitionale ridicate, si concentrandu-se pe segmentul investitiilor. Este solutia ideala pentru cei care nu au timpul sau cunostintele necesare paentru a urmari oportunitatile oferite de piata si sa realizeze astfel o administrare de calitate a finantelor proprii.

Daniela Vasile, Private Portfolio Supervisor la Aviva Investors Romania declara „In perioada de boom imobiliar, in care investitiile in acest sector aduceau randamente foarte mari intr-un termen scurt, detinatorii de fonduri importante nu au resimtit nevoia de a cauta alternative de investitii mai sofisticate. Odata cu criza economica, care a afectat puternic domeniul imobiliar, detinatorii de lichiditati au inceput sa caute noi oportunitati de investitii

Portofoliul functioneaza in baza unui contract incheiat pe o perioada de un an intre client si administrator (o societate de administrare a activelor), prin care se stabileste o tinta de randament in functie de profilul investitional al clientului si gradul de risc pe care este dispus sa si-l asume.

Portofoliile administrate investesc intr-o varietate de instrumente financiare, precum actiuni, fonduri mutuale sau instrumente cu venit fix. Alocarea este personalizata pentru fiecare client, in functie de dorintele si asteptarile sale. Astfel, pentru un client cu un apetit la risc mai scazut, investitiile vor fi orientate preponderent catre instrumente cu venit fix. „In ceea ce priveste profilul clientilor nostri, cei mai multi doresc sa-si asume riscuri minime, investitiile in actiuni nefiind luate in considerare pe termen scurt si mediu. Pentru aceasta categorie randamentul propus poate fi dublu fata de dobanda pe care ar putea sa o obtina la un depozit bancar. Randamentul mediu pe care l-au obtinut clientii nostri in ultimul an este de 24%

Insa exista si clienti care, avand un orizont investitional lung, prefera sa-si asume riscuri mai mari din dorinta de a obtine randamente superioare celor oferite de instrumentele cu venit fix. Pentru acestia, propunerea de investitii vizeaza o alocare intre actiuni si instrumente cu venit fix, in proportii diferite de la caz la caz. ” continua Daniela Vasile.

Portofoliile administrate ofera avantaje multiple, corelate cu necesitatile clientului. Ele pot avea atasate diverse servicii sau optiuni de plati periodice din suma investita si randamentul obtinut pentru acoperirea diverselor nevoi financiare. „Multi dintre clientii nostri au optat sa primeasca lunar o suma de bani din contul administrat, pentru cheltuieli curente, alocatia copiilor, finantarea studiilor, sau rambursarea ratelor la credite. E un produs flexibil, adaptat nevoilor clientilor nostri” completeaza Daniela.

O astfel de administrare personalizata este creata pentru clientii care dispun de sume mai mari de 25 000 euro. Investitiile clientului sunt urmarite zilnic de catre un profesionist cu care tine legatura si care ii prezinta oportunitatile care apar pe piata, pentru a le valorifica. Investitorul primeste la sfarsitul fiecarei luni un raport detaliat ce reflecta performanta obtinuta pana in acel moment. Pe langa acestea, clientilor le sunt puse la dispozitie rapoarte de analiza privind evolutia pietei si tendintele acesteia.

2 Responses to “Portofoliul administrat – alternativa la private banking”

  1. Danila Stefan spune:

    care este onorariul consultantului ?

  2. investitii spune:

    Comisionul de administrare este variabil (intre 0.2% si 0.3% lunar), in functie de suma investita si instrumentele investitionale vizate. Tinta de performanta stabilita este insa neta de comisionul de administrare.

Leave a Reply

preload preload preload