Iun 04

În această perioadă, piaţa educaţională, în special pe segmentul învăţământului universitar este foarte activă: universităţile îşi publică oferta pentru anul universitar care va începe în toamnă, absolvenţii de liceu îşi pregătesc dosarele de admitere, sperând să fie acceptaţi la universităţi de renume, pentru a obţine o educaţie de top ce le va permite ulterior să păşească încrezători în câmpul muncii, şi să-şi asigure un loc de muncă care să le ofere atât satisfacţii personale cât mai ales profesionale şi financiare.

În acest context, momentul pensionării pare îndepărtat şi neimportant, cel puţin pentru următorii 15-20 de ani. Totuşi, o astfel de gândire este una perdantă, pentru că doar planificarea atentă şi timpurie a finanţelor pentru perioada inactivă poate face diferenţa între o peroadă de pensie liniştită şi demnă şi una împovărătoare şi nesigură. Şi aceasta cu atât mai mult, în urma crizei financiare cu care părem că ne-am obişnuit încă din 2008.

O pledoarie foarte interesantă pe această temă susţine Olivia Mitchell, profesor la Universitatea Wharton, Pennsylvania, instituţie al cărei MBA este unul dintre cele mai bine cotate în zona financiară:

 

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload