Mai 17

Demersul artistic contemporan s-a bucurat în această săptămână de recunoaştere în cadrul unui eveniment desfăşurat la Banca Naţională a României, ce face parte din festivităţile ocazionate de  Zilele Culturale ale BNR.”Vedeta” evenimentului a fost „Prinţesa”, o operă inedită realizată de Alexandru Bunescu, ce reproduce în mărime naturală (scara 1:1), locomotiva trenului regal din România. Opera impresionează prin dimensiunile sale: 4,5 metri înălţime x 20 m lungime, fiind compusă din 32 de panouri.

„Prinţesa” este cea mai mare operă de artă contemporană licitată vreodată, tema abordată fiind una care naşte sentimente de melancolie. Trenul regal a fost finalizat în anul 1928, şi pe parcursul anilor, în vagoanele sale au urcat personalităţi precum Regele Carol al II-lea, Regele Mihai I, Nicolae Ceauşescu, Gerald Ford, Henry Kissinger sau Leonid Brejnev.

Evenimentul de la BNR le-a dat ocazia invitaţilor să admire „Prinţesa” în mărime naturală, şi să asculte câteva cuvinte despre opera de artă expusă şi potenţialul acesteia, din partea vorbitorilor: dl Mugur Şteţ – purtătorul de cuvânt al BNR, Cosmin Năsui – curatorul operei de artă, Alexandru Bunescu –  artistul care a realizat „Prinţesa” şi dl Eugen Voicu – preşedintele Consiliului de Supraveghere Certinvest. Dl Voicu a subliniat importanţa şi forţa creatoare de valoare a artei, reiterând încrederea pe care o are Certinvest în piaţa artei, în operele de artă de valoare, şi în potenţialul acestora de a genera profit pentru investitorii care se orientează către acest segment.

Opera „Prinţesa” va porni într-o „expediţie” internaţională, urmând a fi expusă în locaţii multiple de pe mapamond, prima dintre acestea fiind Dubai.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

Leave a Reply

preload preload preload