Apr 23

În anul 2012, românii au încheiat asigurări generale în valoare de 6,4 miliarde de RON. Deşi această valoare este cu 6,3% mai mare decât valoarea din anul 2011, se remarcă totuşi op scădere faţă de anul 2010, când românii au încheiat asigurări generale în valoare de 6,6 miliarde de RON.Care sunt însă cele mai căutate asigurări generale ?

În ansamblul anului 2012, asigurările cu cea mai mare pondere în totalul asigurărilor generale au fost cele de incendiu şi alte calamităţi naturale (33%), urmate de cele de tip CASCO (30%). Iată distribuţia lor:

Se remarcă o scădere de la an la an a ponderii asigurărilor de tip CASCO în totalul valoric al primelor brute subscrise pentru asigurările generale, de la 37% în 2010, la 33% în 2011 şi 30% în anul 2012. De asemenea, se remarcă aceeaşi tendinţă de scădere şi pentru asigurările de incendiu şi alte calamităţi naturale.

În schimb, de la an la an sunt creşteri consistente pe segmentul altor tipuri de asigurări generale (printre care asigurări de răspundere civilă generală şi alte sigurări de bunuri), unde creşterile au fost semnificative de la an la an, valoarea primelor subscrise ajungând în doi ani aproape să se dubleze (de la 726 milioane de RON în 2010 la 1,33 miliarde de RON în 2012, marcând astfel o creştere de +84%).

Astfel, se evidenţiază tendinţa de diversificare pe piaţa asigurărilor generale, prin creşterea apetenţei pentru alte tipuri de asigurări, decât cele clasice.

Voi către ce fel de asigurări generale alternative vă gândiţi să vă orientaţi?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

(Prelucrare pe baza datelor din Buletinul informativ al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Anul VII, Nr. 1, aprilie 2013)

Leave a Reply

preload preload preload