Apr 19

Piaţa internaţională a proprietăţilor de lux a cunoscut o revigorare pe parcursul anului trecut, astfel încât în ansamblu, preţul activelor imobiliare de lux a crescut. Cea mai mare creştere s-a înregistrat pe segmentul proprietăţilor de lux din America Latină (+14% în 2012), însă creşteri pe acest segment au fost evidenţiate la nivelul tuturor regiunilor importante (+7,2%  continentul asiatic, +7,9% Orientul Mijlociu, +3,4% continentul nord-american, +1% continentul african), cu două excepţii: continentul european, unde preţurile proprietăţilor imobiliare de lux a scăzut în ansamblul anului 2012 cu -2,7%, şi zona Caraibilor, unde scăderea a fost mai abruptă, de -5,8%.

Astfel proprietăţile de lux cu mai mare căutare şi deci cu o creştere a preţului au fost cele din marile oraşe (+3,3%), dar şi locuinţele de vacanţă din staţiunile de ski (+0,4%), în timp ce pentru vilele de lux din regiunile exotice ce se bucură de un sezon estival prelungit s-a manifestat un interes mai redus, aşa încât şi preţurile acestora au scăzut în ansamblu cu -4,2%.

Pentru o imagine mai clară privind preţurile curente ale proprietăţilor de lux, iată un grafic, oferit de  Raportul privind bogăţia globală pentru anul 2013, emis de Knight Frank, ce reliefează câţi metri pătraţi dintr-o astfel de proprietate pot fi cumpăraţi cu un milion de dolari americani:

 

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload