Mar 15

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România a emis recent raportul cu privire la activitatea pieţei investiţiilor în luna februarie 2013, în care analizează cum au evoluat numărul de investitori, activele administrate şi randamentele obţinute de fondurile de investiţii şi portofoliile private ce activează în România în cea de-a doua lună a acestui an. Iată concluziile:

Active administrate:

Activele totale administrate de fondurile de investiţii deschise şi închise au crescut în luna februarie a anului 2013 cu 2,43%, atingând 11,18 miliarde RON la sfârşitul lunii februarie. Cea mai mare creştere a fost înregistrată pe segmentul portofoliilor private, unde activele au crescut în această lună cu 9,65% (de la 121,2 milioane RON, la 132,9 milioane RON). Pe locul secund în ceea ce priveşte creşterea activelor se situează fondurile deschise de investiţii, unde creşterea din această lună a fost de 2,38% (de la 10,37 miliarde RON la 10,61 miliarde RON).

Număr de investitori

În decursul lunii februarie a anului 2013, numărul de investitori în fondurile de investiţii a crescut cu 0,84%, de la 334 269 investitori la sfârşitul lunii ianuarie, la 337 081 investitori la sfârşitul lunii februarie . Astfel, 2812  de investitori noi au ales să îşi plaseze banii în fonduri de investiţii la început de an.

Randamente

Topul celor mai bune randamente obţinute în ultimele 12 luni este dominat de fondurile închise de investiţii, determinat, probabil, de politica de investiţii mai permisivă pe care o au acest tip de fonduri. Iată mai jos top 20 randamente obţinute de fondurile de investiţii în ultimul an:

 

Ce noutăţi credeţi că va aduce primăvara?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

 

Leave a Reply

preload preload preload