Mar 08

Cum astăzi este 8 martie, dorim să urăm tuturor doamnelor şi domnişoarelor „La Mulţi Ani!” şi să aibă parte de o primăvară frumoasă, însorită, şi plină de surprize plăcute.

Şi pentru că este ziua doamnelor, am considerat oportun să vă prezentăm concluziile studiului realizat de Dow Jones Private Equity & Venture Capital, intitulat Women at the wheel – do female executives drive start-up success? (într-o traducere liberă – Femeile la cârmă – generează femeile director succesul start-up-urilor?).

Pe scurt, studiul, realizat pe un eşantion de peste 20 000 de companii, toate înfiinţate în SUA, în perioada cuprinsă între 1997 şi 2011, atrage atenţia asupra faptului că din punct de vedere statistic, companiile de succes (cu exit-uri favorabile sau listate ulterior) au o proporţie mai mare de femei în funcţii cheie (director executiv si director de departament), comparativ cu companiile care nu a-u bucurat de succes (s-au închis pe parcurs, sau nu sunt profitabile).

Studiul arată că ponderea femeilor în poziţii cheie în cadrul companiilor de succes este dublă faţă de cea în rândul companiilor care nu se bucură de succes, iar industriile unde acest aspect pot fi observat mai bine sunt: IT, sănătate, financiar şi servicii. Mai mutl, şansele ca o companie de tip start-up cresc cu cât ponderea femeilor în funcţii de vicepreşedinte şi director creşte.

Vă invităm să citiţi rezultatele şi metodologia studiului aici.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload