Ian 26

Din discuţiile cu investitorii noştri am constatat că nu există o claritate foarte mare în jurul relaţiei Certinvest-Aviva Investors România, asa că ne-am gândit că facem facem puţină lumină în acest subiect.

După cum cei mai mulţi dintre voi ştiţi, Certinvest Societate de Administrare a Investiţiilor a fost înfiinţată în 1994, de către un grup de oameni de afaceri, la iniţiativa domnului Eugen Voicu (care este şi acum directorul general al companiei). De-a lungul timpului, Certinvest a lansat 4 fonduri deschise de investiţii, Capital Plus (denumirea iniţială era Credit Fond), Tezaur, Intercapital si Orizont. În noiembrie 2007, compania Certinvest a fost cumpărată de către grupul Aviva, aceasta achiziţie având implicaţii doar la nivelul acţionariatului, nu însă şi la nivel executiv (Eugen Voicu a rămas director general, echipa a rămas aceeaşi).

Pentru că grupul Aviva îşi desfăşoară activitatea la nivel global, având ca principal obiect de activitate asigurările, şi pentru că în 16 dintre aceste ţări în care îşi desfăşoară grupul activitatea, existau companii specializate în administrarea investiţiilor (aceste companii fiind deţinute de grupul Aviva), în septembrie 2008 s-a hotărât reunirea tuturor acestor companii de administrare a investiţiilor parte a grupului Aviva într-un grup distinct, specializat în administrarea investiţiilor. A luat astfel fiinţă grupul Aviva Investors, ce înglobează cele 16 entităţi specializate în administrarea investiţiilor din cadrul grupului Aviva. Aviva Investors face parte din Aviva, insă se diferenţiază de Aviva (grup specializat în asigurări) prin specificul expertizei şi activităţii sale: administrarea activelor.

Ce a însemnat crearea grupului Aviva Investors pentru compania Certinvest? În primul rând schimbarea denumirii companiei din Certinvest în Aviva Investors România. Apoi, adăugarea sintagmei Aviva Investors în faţa denumirii fondurilor administrate (ex. fondul Orizont se numeşte acum fondul Aviva Investors Orizont). Ce nu s-a schimbat? Compania este condusă în continuare de Eugen Voicu, echipa este aceeaşi, fondurile şi serviciile oferite sunt aceleaşi.

Aviva Investors Romania nu este deci o companie noua, ci aceeaşi pe care o cunoaşteţi de peste 15 ani, cu aceiaşi oameni şi aceleaşi fonduri. Mulţumim celor care ne-au fost alături de-a lungul anilor şi sperăm că acum s-a mai ridicat ceaţa de pe rebrandingul Certinvest în Aviva Investors România.

Leave a Reply

preload preload preload