Feb 12

Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România a emis recent raportul cu privire la activitatea pieţei investiţiilor în luna ianuarie 2013, în care analizează cum au evoluat numărul de investitori, activele administrate şi randamentele obţinute de fondurile de investiţii şi portofoliile private ce activează în România în prima lună a acestui an. Iată concluziile:

Active administrate:

Activele totale administrate de fondurile de investiţii deschise şi închise au crescut în prima lună a anului 2013 cu 3,01%, atingând 10,92 miliarde RON la sfârşitul lunii ianuarie. Cea mai mare creştere a fost înregistrată pe segmentul portofoliilor private, unde activele au crescut în această lună cu 7,4% (de la 112,8 milioane RON, la 121,2 milioane RON). Pe locul secund în ceea ce priveşte creşterea activelor se situează fondurile deschise de investiţii, unde creşterea din această lună a fost de 3% (de la 10,07 miliarde RON la 10,37 milioane RON).

Număr de investitori

În decursul acestei prime lunii a anului, numărul de investitori în fondurile de investiţii a crescut cu 0,34%, de la 333 138 investitori la sfârşitul anului 2012, la 334 269 investitori la sfârşitul primei luni a anului 2013. Astfel, 1131  de investitori noi au ales să îşi plaseze banii în fonduri de investiţii la început de an.

Randamente

Topul celor mai bune randamente obţinute în ultimele 12 luni este dominat de fonduri de acţiuni, pe fondul evoluţiei favorabile a bursei din această lună, dar şi de la sfârşitul anului trecut. Iată mai jos top 20 randamente obţinute de fondurile de investiţii în utlimul an:

 

Ce noutăţi credeţi că va aduce luna februarie?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

 

Leave a Reply

preload preload preload