Oct 05

Certinvest a anunţat ieri o premieră pe piaţa românească: lansarea parteneriatului cu PayU, prin care investitorii Certinvest, vor putea plăti pentru investiţiile realizate online, cu cardul.

Aceasta reprezintă o noutate pe piaţa românească, şi este menită să facă mai uşoară finalizarea tranzacţiei de investiţie online într-un fond de investiţii. Serviciul de plată cu cardul este gratuit, contul investitorului fiind debitat doar cu suma pe care dorieşte să o investească. Iată cum funcţionează:

  • Pe investonline.ro, a apărut un nou canal de plata, respectiv “Plata online prin card” – chiar in ecranul unde investitorul îşi alege contul in care doreşte să vireze banii. Când investitorul alege “Plata cu cardul”, şi după ce introduce parola de operaţiuni, el va fi transferat în pagina de plată PayU, unde va trebui să introducă datele cardului. Iată cum arată:

  • Pe certinvest.ro/PlatesteOnline, un client  va putea selecta fondul în care doreşte să investească, va introduce suma investită şi datele lui de identificare, după care va fi redirecţionat în pagina de plată PayU. Clientul va trebui să fie însă investitor al acelui fond, în caz contrar, va trebui să contacteze Certinvest pentru a completa un formular de adeziune la respectivul fond. Iată cum se completează:

Vi s-ar părea mai accesibil să vă plătiţi investiţiile  plătind online cu cardul ?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

One Response to “Investeşti online, plăteşti online”

  1. Grig spune:

    Sunt curios care este comisionul perceput de procesatorul platii cu cardul? Atat in termeni absoluti cat si in termeni relativi fata de celelalte canale de investitii (cash, op, sucursala bancara distribuitoare de unitati de fond). Afecteaza acest comision profitabilitatea fondului?

    Vad ca fondul Tezaur este exclus de la adeziunea online cu cardul, ceea ce inchide pe jumatate o portita. Cel mai bine aceasta poate fi astfel exemplificata: se foloseste un card de credit cu program de cashback (sa zicem 0,5% la fiecare tranzactie), cu o limita de credit suficienta, se investeste aceasta limita intr-un fond cu risc mic iar banii sunt pastrati in fond pe durata perioadei de gratie a cardului de credit (majoritatea ofera 50-55 de zile perioada de gratie). Inainte de expirarea perioadei de gratie, banii sunt rascumparati din fond si este stinsa datoria fata de banca in timp util pentru a evita plata dobanzii considerabile a acestor produse de creditare. Se castiga astfel din bonusul oferit de banca (platit totusi de administratorul fondurilor prin comisionul de plata cu cardul incasat de procesatorul mentionat in primul paragraf) si din cresterea valorii unitatii de fond, ceea ce duce la un randament destul de bun cu risc mic si, mai ales, pe banii bancii nu din economiile personale. Cu o planificare buna, care sa tina cont de comisionul de retragere pentru perioade mai mici de 30 de zile (insa care se incadreaza in perioada de gratie a majoritatii cardurilor de credit de pe piata) si de intarzierea aparuta ca urmare a efectuarii platilor in joia urmatoare saptamanii in care s-a facut cererea de rascumparare, aceasta metoda poate fi aplicata insa, de exemplu, fondului Obligatiuni.

Leave a Reply

preload preload preload