Aug 31

La cine apelaţi când doriţi un sfat pe teme financiare? Mergeţi la bancă sau contactaţi un consultant financiar independent?

În alte ţări, această întrebare nu trebuie să aibă un răspuns ce include o singură parte. Concret, în statele vestice, practica este ca băncile să apeleze la consultanţi financiari şi manageri independenţi pentru a deservi toate nevoile financiare ale clienţilor lor. Pe scurt, băncile se ocupă de operaţiuni legate de credite sau depozite, precum şi de schimburile valutare, lăsând loc managerilor experimentaţi să administreze banii clienţilor. Iar un client poate lucra prin intermediul băncii sale cu unul sau mai mulţi manageri, după cum doreşte, pentru a beneficia de o gamă extinsă de produse care să-i deservească obiectivele financiare. Iar în general, apelul la manageri independenţi nu este privit drept concurenţă, ci o cale de a respecta cerinţele clienţilor, deoarece mulţi dintre ei sunt dispuşi să renunţe la serviciile băncii dacă nu acceptă să lucreze cu un anumit  manager independent.

Acest sistem este aplicat în tări precum  Statele Unite ale Americii, Elveţia sau marea Britanie.

Credeţi că un astfel de sistem ar funcţiona şi în România?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

 

Leave a Reply

preload preload preload