Aug 21

Investiţiile în locaţii off-shore sunt preferate de către clienţii cu disponibilităţi financiare ridicate datorită posibilităţilor de diversificare a portofoliului, expertizei specializate şi poate cel mai important datorită confidenţialităţii asigurate şi de multe ori şi regimului fiscal foarte favorabil.

Investiţiile off-shore, definite ca active înregistrate într-o ţară în care investitorul nu are rezidenţă fiscală sau domiciliu fiscal, au crescut anul trecut cu 2.7%, până la nivelul de 7,8 trilioane dolari americani. Creşterea a fost generată în parte de orientarea investiţiilor investitorilor din ţări instabile politic către paradisuri fiscale şi în altă măsură de creşterea avuţiei gospodăriilor de tip Ultra High Net Worth (UHNWI – cu averi ce depăşesc 30 milioane de dolari) din ţările în dezvoltare şi migrarea unei proporţii a acesteia în locaţii off-shore.

Iată situaţia celor mai căutate locaţii off-shore, la sfârşitul anului 2011 (raport furnizat de Boston Consulting Group):

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload