Aug 17

Câţi milionari există, câte dintre gospodăriile lumii au averi de peste un milion de dolari şi care sunt locurile de pe Glob unde densitatea milionarilor este cea mai mare? Aflaţi în continuare.

Deşi numărul gospodăriilor cu averi de peste un milion de dolari a scăzut cu 182 000 în Statele Unite ale Americii şi Japonia în anul 2011, la nivel global, numărul gospodăriilor milionare a crescut cu 175 000, pe măsură ce multe persoane au trecut de pragul de un milion de dolari în economiile în dezvoltare, în special China şi India. Numărul total al gospodăriilor milionare în dolari americani este de 12,6 milioane la nivel global, la sfârşitul anului 2011.

Statele Unite ale Americii se bucură de cel mai mare număr de gospodării milionare (5,1 milioane), urmate de Japonia (1,6 milioane) şi China (1,4 milioane). Numărul de gospodării milionare chineze ar trebui să continue să crească puternic, mai ales datorită IPO-urilor (Oferte Publice Iniţiale) ce se aşteaptă în China, precum şi pe măsură ce averea generată de antreprenori creşte.

Cea mai mare densitate a milionarilor a fost înregistrată în anul 2011 în Singapore, unde mai mult de 17% dintre gospodării se bucură de o avere personală de peste un milion de dolari. Locul secund este ocupat de Qatar (14,3% dintre gospodării), Kuwait (11,8% dintre gospodării) şi Elveţia (9,5% dintre gospodării). Iată clasamentul milionarilor lumi, la sfârşiotul anului 2011, oferit de Boston Consulting Group:

Peste câţi ani credeţi ca va ocupa şi România un loc în acest top 15?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload