Iul 24

În urmă cu 5 ani, în iulie 2007, principalul indice al bursei americane, indicele Dow Jones Industrial Average depăşea pentru prima dată în istorie valoarea cea mai ridicată, de 14000 de puncte. Momentul marca la acea dată sfârşitul trendului ascendent al pieţei bursiere americane şi începutul timpuriu a ceea ce avea să se transforme în 2008 într-o criză financiară majoră, cu implicaţii asupra tuturor economiilor dezvoltate şi în dezvoltare.

Criza subprime, cea care a stat la baza şirului de evenimente ce au condus la criza datoriilor suverane este explicată, într-un ritm accelerat în filmul „Too big to fail”, ce a avut premiera anul trecut. Dacă nu l-aţi văzut, filmul oferă o imagine cuprinzătoare şi clară asupra deiziilor istorice ce au stat la baza declanşării crizei în 2008, prezentând cronologic firul evenimentelor din acea perioadă tumultoasă, de la episodul Fannie Mae şi Freddie Mac şi până la impasul colosului AIG.

Aşadar pentru când aveţi la dispoziţie o oră şi jumătate, vă recomandăm filmul „Too big to fail”, care rulează în această perioadă pe un post de televiziune axat pe filme, dar pe care îl puteţi găsi şi pe internet.

Iată trailerul:

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

Leave a Reply

preload preload preload