Iul 03

Poate aţi crede că americanii reprezintă naţiunea cea mai educată financiar din lume, însă rezultatele studiului realizat de Visa „Global Financial Literacy Barometer” îi plasează pe aceştia abia pe locul 4 în ceea ce priveşte educaţia lor financiară. Cine ocupă podiumul? În ordine, brazilienii, mexicanii şi australienii. Acestea sunt naţiunile cele mai cunoscătoare în domeniul financiar.Iată clasamentul:

Studiul investighează şi măsura în care planificarea financiară este folosită la scară largă, în viaţa de zi cu zi. Peste jumătate dintre brazilieni, japonezi, australieni şi sud-africani declară că au un plan financiar pe care îl respectă, în timp ce mai puţin de o treime dintre locuitorii unor ţări precum Serbia, Vietnam sau Pakistan îşi conturează şi respectă un plan financiar.

O concluzie interesantă a studiului este cea legată de suma pe care cetăţenii o au economisită pentru urgenţe, respectiv, echivalentul a câte luni de economisire au acumulat. Cei mai strângători cetăţeni sunt asiaticii: chinezi, taiwanezi, japonezi, în timp ce locuitorii cu cele mai scăzute sume acumulate sunt sârbii, pakistanezii sau ucrainenii.De fapt, dacă s-ar confurnta cu o situaţie de urgenţă economică ce ar dura mai mult de trei luni, doar 13%-14% dintre sârbi, pakistanezi sau libanezi ar putea supravieţui. Nici statele mai dezvoltate nu stau prea bine la acest capitol, dat fiind că mai mult de jumătate dintre cetăţenii americani, canadieni, australieni, sau cetăţeni ai Emiratelor Arabe Unite nefiind capabili să supravieţuiască unei astfel de situaţii care ar dura mai mult de trei luni.

Studiul Visa a fost realizat pe un eşantion de 25 500 de oameni, din 28 de ţări, între care România nu se numără, însă. Ţările analizate au fost: Brazilia, Mexic, Australia, Statele Unite ale Americii, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Belarus, Tailanda, Malaezia, Emiratele Arabe Unite, Liban, Taiwan, Egipt, Bosnia, China, Hong Kong, Arabia Saudită, Rusia, Serbia, Ucraina, Columbia, India, Maroc, Africa de Sud, Vietnam, Indonezia, Pakistan.

Voi cam câte luni aţi putea supravieţui cu economiile acumulate?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

Leave a Reply

preload preload preload