Iun 08

Ieri a fost o zi specială pentru Certinvest. Am avut de dimineaţă o conferinţă de presă prin care am anunţat parteneriatul pe care Certinvest l-a încheiat cu Banca Transilvania – divizia de Private Banking. Fondul de investiţii Certinvest Artă Românească este disponibil acum clienţilor de private banking ai Băncii Transilvania, care au posibilitatea de a-şi diversifica portofoliile de investiţii, dar şi de a spori randamentul acestora, pe termen mediu. Banca Transilvania – prin Divizia de Private Banking – împreună cu Certinvest – societate de administrare a investiţiilor – lansează astăzi un parteneriat pentru stimularea investiţiilor în artă.

Certinvest Artă Românească este un fond închis de investiţii, singurul de acest gen de pe piaţa din România, lansat pe piaţă  în aprilie 2011. În decurs de un an, acesta a atras active de 1,8 milioane de euro, din partea a  aproape 50 de clienţi, persoane fizice şi juridice. Portofoliul fondului cuprinde 46 de lucrări de artă, realizate de artişti români precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Ion Țuculescu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Samuel Mȕtzner, Camil Ressu, Iosif Iser, Nicolae Tonitza, Jean Al. Steriadi, Gheorghe Petraşcu, Octav Băncilă, Ion Theodorescu- Sion, Dumitru Ghiaţă, Nicolae Vermont, Victor Brauner, Constantin Piliuţă, Nadia Bulighin, Kimon Loghi, Alexandru Ciucurencu şi Vasile Popescu.  Certinvest Artă Românească a vândut până în prezent 3,2% din valoarea portofoliului, obţinând un randament anualizat la exit de aproape 19%.

Anca Crăciun, Directorul de Private Banking al Bancii Transilvania, afirmă: „Ne bucurăm că, prin colaborarea cu Certinvest, facem un pas înainte pentru impulsionarea investiţiilor în artă, dar şi pentru diversificarea portofoliului de investiţii al clienţilor noştri din segmentul private banking. Premiera pe piaţa românească a acestui parteneriat între artă si banking demonstrează dorinţa de reinventare a sectorului bancar, adaugând o componentă culturală ofertei de produse financiare”.

Clienţii private banking ai Bancii Transilvania pot achiziţiona unităţi de fond, în urma consilierii primite din partea managerilor dedicați, iar daca sunt interesați, pot opta inclusiv pentru vizionarea lucrărilor de portofoliu în care fondul a investit până în prezent. Totodată, investitorii vor primi periodic informaţii privind evolutia portofoliului.

Eugen Voicu, preşedintele Consiliului de Supraveghere Certinvest, declară: „Intrăm în acest parteneriat cu Banca Transilvania, prin Divizia de Private Banking, încrezători în sinergiile pe care două companii  le pot crea în beneficiul clienţilor lor. Fondul Certinvest Artă Românească reprezintă o noutate în piaţă  şi a fost generat de dorinţa de a oferi investitorilor acces la o piaţă cu  potenţial de apreciere deosebit.  Prin parteneriatul cu Banca Transilvania, oportunitatea de a obţine randamentele de pe piaţa românească de artă va fi oferită unei palete mai largi de investitori, clienţi BT. În plus, aceştia se vor putea bucura de investiţia  făcută în artă, prin găzduirea în casele sau birourile proprii a unor opere de artă aparţinând fondului.”

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload