Apr 03

63% dintre români se informează din surse de pe internet înainte de a alege un produs financiar. Aceasta este concluzia studiului realizat de GfK România privind „Internetul şi decizia de cumpărare„. Şi pentru că internetul a devenit atât de important pentru educaţia financiară, astăzi ne propunem să vă oferim câteva surse online de informare economică şi financiară, pe lângă evidentele site-uri ale publicaţiilor media.Iată care sunt:

1. Surse de informare  – analize economico-financiare

Noi vă recomandăm www.businessday.ro – Blogul lui Cristian Orgonaş (sau Khris) – pe blogul lui Khris veţi găsi diverse articole economice şi financiare, analizate obiectiv, relevante pentru români. Khris postează ceva nou în fiecare zi, deci veţi avea o sursă de informare actualizată zilnic, cu informaţii pertinente.De asemenea, o sursă excelentă este site-ul biziday.ro, care oferă înregistrările zilnice ale emisiunii Ora de business cu Moise Guran, de pe TVR2.

2. Surse de informare privind economisirea şi investiţiile

Pentru a fi la curent cu tendinţele în materie de economisire şi investiţii şi implicaţiile diverşilor indicatori (rata dobânzii de politică monetară, indicii de la BVB, rata inflaţiei, etc) vă recomandăm site-urile publicaţiilor de profil, www.zf.ro, www.wall-street.ro, www.economictimes.ro, www.economica.net, www.money.ro, etc. De asemenea, o sursă mai aplicată de informare o onstituie acest blog, ce îşi propune să aducă informaţia mai aproape de cititor, punând-o într–un context familiar acestuia.

3. Site-uri de comparaţii financiare

Pentru omparaţii între dobânda la depozitele constituite la diverse bănci, randamentele obţinute de  fondurile de investiţii de pe piaţa românească, performanţele obţinute de fondurile de pensii obligatorii şi facultative, precum şi între rata de dobândă efectivă (DAE) la diverse tipuri de credite oferite de băncile de pe piaţa românească, vă recomandăm www.efin.ro şi www.conso.ro. În plus, pentru cei în căutarea unui credit, efin.ro pune la dispoziţie un instrument de Credit Scoring, care vă indică, pe baza datelor dvs. efective, cum vă percepe banca, în calitate de aplicant pentru credit.

Pentru cei ce doresc să îdentifice instrumentele de economisire şi investiţie care li se potrivesc, există chestionarul InvesTEAM.ro, care indică fiecăruia categoria de investitor din care face parte (conservator, prudent, moderat, dinamic, agresiv) precum şi o structură de alocare recomandată a investiţiilor.

Voi ce alte surse de informare financiară pe internet folosiţi?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

 

Leave a Reply

preload preload preload