Mar 06

Bursa românească a avut un parcurs foarte bun în primele două luni ale acestui an, principalii indici bursieri de la Bursa de Valori Bucureşti înregistrând creşteri importante, superioare crşterilor înregistrate pe parcursul întregului an trecut. Indicele BET a marcat un plus de +21,59%, indicele BET-FI a avut un câştig de +34,49%, iar indicele BET-XT un randament de +23,65%.

Evoluţia bursieră a fost puternic ascendentă, după cum puteţi observa în graficul de mai jos:

Aceste creşteri de pe bursă s-au reflectat şi în randamentele fondurilor de investiţii cu expunere pe bursă (fondurile diversificate şi de acţiuni), şi mai ales în randamentele fondurilor de indici, fonduri ce replică structura indicilor bursieri. Iată mai jos un clasament cu evoluţia performanţei înregistrate de fondurile mutuale româneşti în primele două luni ale anului – sursa ZF.ro.După cum se poate observa, de cele mai bune randamente au beneficiat investitorii în fondurile de indice: Certinvest BET-FI Index (+29,24%) şi Certinvest XT Index (+24,08%).

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload