Dec 09
Investiţiile în energie regenerabilă au crescut în ultimii ani pe fondul diminuării resurselor naturale şi îngrijorărilor crescute privind mediul înconjurător. Anul 2010 a fost un an record în ceea ce priveşte investiţiile în proiecte de energie verde, la nivel mondial acestea totalizând 243 mld USD, distribuite în proiecte eoliene, solare, maşini electrice, etc. 

Piaţa investiţiilor în energie verde a crescut în 2010 cu 30% faţă de 2009, înregistrând o valoare de cinci ori mai mare decât cea investită în 2004.  China este cel mai mare investitor în astfel de proiecte, cu 51,1 mld USD investiţi în 2010.
Potrivit raportului Bloomberg Renewable Energy Market Outlook, în următorii 10 ani vom asista la o creştere accelerată a investiţiilor în energii regenerabile. Majoritatea investiţiilor în perioada 2018-2020 vr fi direcţionate către proiectele eoliene off-shore, în principal în Germania şi Marea Britanie.
Iată care va evoluţia investiţiilor în energii regenerabile la nivel mondial, în următorii 20 de ani, conform previziunilor Bloomberg New Energy Finance:
Aşa cum se poate observa în grafic, energia solară va deţine o pondere semnificativă a investiţiilor în proiecte de energie regenerabilă, alături de proiectele de enrgie eoliană.
În România, deşi energia eoliană deţine în prezent o pondere de 2% în structura energetică actuală, există iniţiate proiecte de energie eoliană în valoare de de 8,6 mld USD.
Care credeţi că vor fi sursele de energie regenerabilă preferate de români în viitor?
Dacă vi s-a părut interesant acest articol, abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload