Noi 18

Majoritatea oamenilor când aud de aur se gândesc la un metal preţios.  Şi mai mulţi (în general doamne) se gândesc automat la bijuterii, iar o masă ceva mai mică de oameni se duc cu gândul către alternative profitabile de investiţii.

Persoanele care stau conectate la ştirile economice ştiu că pariul pe aur a fost unul câştigător în ultimul an. Şi ştiu poate că şi argintul a oferit randamente foarte atractive. Câţi ştiu însă că petrolul a avut un randament similar cu al celor două metale, sau că investiţia în iridiu ar fi adus un plus de aproximativ 40% investitorilor în ultimul an ? Nici investiţia în cafea nu ar fi fost neinspirată, aceasta returnând plusuri de aproximativ 15%.

Iată un grafic ce compară evoluţia preţurilor aurului (+31,76%), argintului (+30,72%) şi petrolului (+28,9%) în ultimul an (17 noiembrie 2010-17 noiembrie 2011).

Voi spre ce mărfuri vă îndreptaţi atenţia?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici pentru a primi şi alte articole interesante scrise pe Despreinvestitii.ro direct în căsuţa dvs de email.

Leave a Reply

preload preload preload