Oct 13

Într-o perioadă în care prudenţa pare să fie cuvântul la ordine în ceea ce priveşte tranzacţiile de active financiare, am fost curioşi să aflăm dacă există mulţi investitori care sunt totuşi dispuşi să îşi asume riscuri vizând randamente mai atractive. Cum nu există date oficiale măsurate la nivelul întregii ţări privind inclinaţia sau aversiunea faţă de risc a românilor, am realizat o statistică în rândul clienţilor Certinvest care şi-au completat profilul investiţional de pe InvesTeam. Profilurile investiţionale definite de Certinvest prin InvesTeam sunt: conservator, prudent, moderat, dinamic şi agresiv, apetenţa pentru risc crescând gradual în această ordine.

Iată ce am descoperit:

Cei mai mulţi investitori au un profil investiţional mai degrabă caracterizat de aversiune la risc decât iubitor de risc, marea majoritate a lor fiind moderaţi în ceea ce priveşte finanţele personale. Foarte puţini investitori se situează la extremele clasamentului, fiind fie conservatori fie agresivi, totuşi procentele lor sunt egale.

Voi în ce categorie vă încadraţi? Aflaţi pe Investeam.ro.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

Leave a Reply

preload preload preload