Oct 06

Într-un omagiu pe care dorim să îl aducem lui Steve Jobs, articolul de astăzi ăşi propune să treacă în revistă, din perspectivă financiară, impactul pe care l-au avut activitatea companiei condusă de Steve Jobs şi inovaţiile aduse de aceasta asupra evoluţiei acţiunilor Apple.

În primul grafic vedem cum s-a mişcat preţul acţiunilor Apple de când a fost listată compania, iar în al doilea grafic, evidenţiem momentele principale din evoluţia Apple , corelate cu evoluţia preţului acţiunilor.

Dincolo de inovaţiile extraordinare pe care compania le-a adus în viaţa clienţilor săi, Apple rămâne o companie extrem de respectată şi o acţiune foarte profitabilă.

În cei 27 de ani în care a fost prezentă pe bursă, preţul acţiunii Apple a crescut de la 3 dolari până la nivelul de 378 de dolari, marcând o creştere de 12 500% !!! Numai în ultimii 2 ani şi jumătate (februarie 2009 – octombrie 2011), preţul acţiunii a crescut cu 323%.

Alături de produsele care au schimbat modul în care percepem lumea, aceste realizări reprezintă o moştenire incomensurabilă şi un exemplu de succes uluitor de inspiraţional.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

Leave a Reply

preload preload preload