Sep 27

Pentru că zilele acestea se discută foarte mult despre proiectul de regulament BNR – cel ce anunţă înăsprirea condiţiilor de creditare, ar fi util să vedem care este starea pieţei creditelor dar şi depozitelor bancare în acest moment. Banca Naţională a României a emis la sfârşitul săptămânii trecute un comunicat în care anunţa aceste valori, valabile la data de 31 august 2011. Astfel, aflăm că:

  • populaţia are credite în lei în valoare totală de 35,6 miliarde de lei, în uşoară creştere cu 0,5% faţă de sfârşitul lunii iulie 2011, însă în scădere faţă de luna august a anului trecut, cu 4.7%.
  • populaţia are credite în valută, totalizând echivalentul a 66,9 miliarde lei, în scădere cu 0,7% faţă de luna trecută, însă cu 1,9% mai mult faţă de sfârşitul lunii august 2010.
  • în ceea ce priveşte economisirea, populaţia avea la sfârşitul lunii august 2011 depozite bancare în lei totalizând 67,8 miliarde lei, în uşoară scădere faţă de luna trecută, însă în creştere vizibilă faţă de luna august a anului trecut, cu 9,7%
  • depozitele bancare în valută ale populaţiei totalizau echivalentul a 39,8 miliarde lei, în scădere cu 0,7% faţă de luna trecută, dar în uşoară creştere în ultimul an, cu 0,9%.

Interesantă va fi dinamica acestor indicatori în următoarele luni, băncile deja au anunţat că se confruntă cu o avalanşă de cereri de creditare, înainte ca noul regulament BNR să intre în vigoare.

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

 

2 Responses to “Cat mai economisim şi cu cât ne îndatorăm?”

  1. Anonim spune:

    Exista o problema socio-economica aici. „populatia” care se indatoreaza nu este aceeasi cu „populatia” care economiseste…

  2. investitii spune:

    @Anonim: Din pacate…ideal ar fi ca „populatia” care economiseste sa fie cu mult mai numeroasa decat cea care se indatoreaza

Leave a Reply

preload preload preload