Sep 15

Cel mai nou raport întocmit de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România referitor la evoluţia pieţei investiţiilor (fonduri de investiţii şi portofolii private administrate) autohtone în luna august 2011 a fost emis. Iată câteva repere:

  • Activele totale administrate de fonduri de investiţii şi portofolii private a ajuns la 8,270 mld RON, marcând o creştere de 16% faţă de luna anterioară. Totuşi, această creştere este datorată includerii în totalul activelor de pe piata românească a activelor atrase de distribuitorii de fonduri de investiţii domiciliate în afara României si administrate local de ING Asset management. Altfel, piata a crescut cu 2.2% ]n luna august ]n ceea ce prive;te activele administarte
  • Există 80 de fonduri de investiţii administrate, dintre care 60  deschise, iar 20 fonduri închise de investiţii (vezi aici diferenţa între ele) – luna august marcând lansarea a două noi fonduri de investiţii închise
  • Certinvest continuă să fie liderul administratorilor independenţi, conform activelor în administrare, ajungând la active totale de 114,2 milioane RON.  De asemenea, compania are o cotă de piaţă pe segmentul portofoliilor private administrate,  de 43%, ceea ce corespunde unui nivel al activelor pe acest segment de aproximativ 30 milioane RON
  • Pe segmentul fondurilor deschise de investiţii, categoria fonduri monetare se remarcă fondul Certinvest Monetar, acesta  înregistrând prima performanţă în ultimele 12 luni, cu 7,7%.
  • Pe segmentul fondurilor închise de investiţii, în topul randamentelor la un an se situează 3 fonduri administrate de Certinvest:  Certinvest Properties cu 16%, Certinvest Leader, cu 15,1% şi Certinvest Everest cu 12,2%.

Consultaţi tabelele ataşate pentru o privire de ansamblu asupra evoluţiei industriei. Toate tabelele sunt preluate de pe site-ul Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

Cote de piată -31 august 2011

Performanţe fonduri monetare:

Performanţe fonduri închise


 

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload