Aug 01

Pentru că a trecut deja o lună de când am lansat InvesTeam.ro – prima platformă de testare a investiţiilor în fonduri mutuale, vrem sa vedem care dintre portofoliile specialiştilor InvesTeam a performat mai bine în această perioadă. La o scurtă analiză, observăm că cel mai performant portofoliu este al lui Horia Gustă, specialistul cu profil investiţional conservator, care a înregistrat în această perioadă un câştig de 1,4%, având acum un portofoliu în valoare de 50 712,75 RON (faţă de 50 000 RON – valoarea iniţială investită).

La polul opus se situează portofoliul lui Răzvan Rusu, speicalistul cu profil investiţional agresiv, care a înregistrat o pierdere de 4,3%, valoarea portofoliului lui fiind acum de 47 862,44 RON (faţă de 50 000 RON – valoarea iniţială investită).

Iată ce spun cei doi specialişti referitor la evoluţiile portofoliilor lor:

Horia Gustă –„Mă bucur că am portofoliul cu cea mai bună performanţă. De fapt, mă aşteptam să se întâmple aşa, dat fiind faptul că bursa a avut o evoluţie destul de nehotărâtă în această perioadă, iar instrumentele cu venit fix care fac parte din portofoliul meu sunt singurele capabile să îşi păstreze trendul pozitiv.”

Răzvan Rusu – „Nu mă alarmează scăderea portofoliului meu, pentru că are loc într-un interval scurt de timp, fără relevanţă pentru orizontul meu investiţional care este pe termen lung. Scăderea de moment a portofoliului este consecinţa directă a evoluţiei acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti, care au avut un trend general descendent în această perioadă. Aşa este la bursă – preţurile au şi perioade de scădere, însă sunt convins că pe termen ceva mai lung voi „ieşi pe un plus” consistent”

Portofoliile voastre cum s-au comportat?

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

2 Responses to “Ce performează acum?”

  1. EU-Solution spune:

    Foarte interesant dar cu orizontul de timp este relativ intrucat evolutia bursei nu poti sa o anticipezi pe termen foarte lung.Mai vine o criza doua sau un razboi orizontul de timp devine foarte indelungat pt recuperarea pierderilor… Daca erai in actiuni cand BET-FI era la 90 000 pct atunci ai fi avut o pierdere colosala a carei recuperare nu prea o vad palpabila cat de curand. Cred ca un Portofoliu cu 20% actiuni si 80% instrumente monetare mi se pare mai linistitor

  2. investitii spune:

    @EU-Solution: Intr-adevar, bursele pot fi foarte volatile, de aceea expunerea pe intrumente financiare legate de bursa ar trebui sa fie alegerea celor cu un apetit mai ridicat fata de risc, care au un orizont de timp indelungat si care urmaresc evolutia bursei pentru a putea lua deciziile de crestere sau reducere a expunerii in functie de directia acesteia.

Leave a Reply

preload preload preload