Feb 11

Cel mai nou raport întocmit de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România referitor la evoluţia pieţei investiţiilor (fonduri de investiţii şi portofolii private administrate) autohtone în prima lună a anului 2011 tocmai a fost emis. Iată câteva repere:

  • Activele totale administrate de fonduri de investiţii şi portofolii private a ajuns la 5,938 mld RON, marcând o creştere de 3,5% în prima lună a acestui an
  • Numărul de investitori a crescut în luna ianuarie cu 1.14%, ajungând la aproximativ 317 000 investitori
  • Exista 73 de fonduri de investiţii administrate, dintre care 57  deschise, iar 16 fonduri închise de investiţii (vezi aici diferenţa între ele)
  • Certinvest continuă să fie liderul administratorilor independenţi, conform activelor în administrare, ajungând la active totale de 96,6 milioane RON, în creştere faţă de sfârşitul lunii precedente cu 4,3%.  De asemenea, compania şi-a crescut cota de piaţă de segmentul portofoliilor private administrate, trecând de 44,6%, ceea ce corespunde unui nivel al activelor pe acest segment de peste 32 milioane RON
  • Pe segmentul fondurilor deschise de investiţii, categoria fondurilor monetare, fondul Certinvest Monetar a înregistrat prima performanţă în ultimele 12 luni, egală cu 8,8%
  • Şi pe segmentul fondurilor închise de investiţii, se remarcă fondurile administrate de Certinvest, fondul Leader situându-se în topul performanţelor în ultimele 12 luni, cu 23%.

Consultaţi tabelele ataşate pentru o privire de ansamblu asupra evoluţiei industriei. Toate tabelele sunt preluate de pe site-ul Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

Cote de piată – 31 ianuarie 2010

Performanţe fonduri deschise de investiţii – fonduri monetare:

Performanţe fonduri închise de investiţii:

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload