Noi 12

Cel mai nou raport întocmit de Asociaţia Administratorilor de Fonduri din România referitor la evoluţia pieţei investiţiilor (fonduri de investiţii şi portofolii private administrate) autohtone tocmai a fost emis. Iată câteva repere:

  • Certinvest (denumire anterioară Aviva Investors România – denumire valabilă până la data de 1 noiembrie 2010) continuă să fie liderul administratorilor independenţi, conform activelor în administrare, ajungând la active totale de 88 milioane RON.  De asemenea, compania şi-a crescut cota de piaţă de segmentul portofoliilor private administrate, ajungând la 38,8%, ceea ce corespunde unui nivel al activelor pe acest segment de peste 25 milioane RON
  • Pe segmentul fondurilor deschise de investiţii, categoriile fonduri monetare şi de obligaţiuni, fondurile administrate de Certinvest: Tezaur, respectiv Orizont se află în topul randamentelor, cu performante anuale de 10,2%, respectiv 10,6%.
  • Şi pe segmentul fondurilor închise de investiţii, se remarcă fondurile administrate de Certinvest, fondul Leader (în tabel fondul Aviva Investors Leader – denumire actuală Certinvest Leader) situându-se în topul performanţelor anuale.

Consultaţi tabelele ataşate pentru o privire de ansamblu asupra evoluţiei industriei. Toate tabelele sunt preluate de pe site-ul Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România.

Cote de piată – 31 octombrie 2010

Performanţe fonduri deschise de investiţii – fonduri monetare şi de obligaţiuni:

Performanţe fonduri închise de investiţii:

Vi s-a părut interesant acest articol? Abonaţi-vă aici şi veţi primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.

Leave a Reply

preload preload preload