Noi 01

Începând cu 1 noiembrie Aviva Investors România revine la denumirea Certinvest în urma procesului de management buyout. Compania îşi propune să crească activele cu cel puţin 50% anual în următorii trei ani şi să lanseze primul serviciu integrat de asset management din România.

“De când s-a anunţat răscumpărarea companiei, nu numai că nu am pierdut nici un client, dar feedback-ul din piaţă a fost unul favorabil, iar sumele investite au început să crească. Aceasta pe fondul unei evoluţii anuale foarte bune în care valoarea activelor administrate a crescut cu 93%. Această creştere a fost generată în principal de creşterea numărului de portofolii individuale administrate, de la 35 la începutul anului, la 62 la sfârşitul lui octombrie 2010. Astăzi Certinvest este liderul administratorilor independenţi, din perspectiva activelor aflate în administrare şi a ritmului de creştere din ultimul an”, declară Eugen Voicu, Director General Certinvest.

Cu o cotă de piaţă de 38% pe segmentul portofoliilor administrate, Certinvest este al doilea administrator de portofolii private de pe piaţa românească, la 30 septembrie 2010. Pe segmentul de retail, deserveşte aproximativ 11,000 de clienţi.

La începutul anului viitor, Certinvest va lansa o companie de multi-family office (MFO) ce oferă clienţilor de tip Ultra High Net Worth servicii de trust, concierge, optimizare fiscală şi administrare a investiţiilor. Conceptul va fi lansat în premieră pe piaţa românească, primii clienţi de MFO venind din rândurile clienţilor de portofolii private pe care le administrează compania.

În ultimele luni Certinvest şi-a mărit echipa cu încă trei profesionişti. Cei 19 membri ai echipei Certinvest sunt conduşi de Consiliul de Administraţie, format din: Eugen Voicu – CEO, Horia Gustă – Director General Adjunct şi Răzvan A. Rusu – Director de Investiţii.

Societatea de administrare Aviva Investors România a fost răscumpărată printr-un proces de management buyout de dl. Eugen Voicu. Astfel, prin decizia CNVM nr. 1171 din 14 septembrie 2010, a fost autorizată tranzacţia de vânzare – cumpărare a societăţii de administrare a investiţiilor Aviva Investors România de către Eugen Voicu.

Revenirea la denumirea Certinvest înseamnă revenirea la abordarea puternic antreprenorială, la independenţa şi flexibilitatea prin care s-a făcut cunoscută compania. Certinvest este unul dintre cei mai dinamici şi inovatori administratori de pe piaţă, valorificând expertiza şi know-how-ul acumulate în cadrul Grupului Aviva, păstrând standardele la care s-a aliniat. Data de 1 noiembrie constituie data de lansare a primului fond Certinvest, fondul Capital Plus (pe atunci Credit Fond) pe 1 noiembrie 1994.

Certinvest este primul administrator independent de pe piaţă, cu o valoare a activelor de peste 88 milioane RON (la sfârşitul lunii octombrie 2010). De asemenea, Certinvest este singurul administrator certificat GIPS  (Global Investment Performance Standards) din România. În prezent, Certinvest are în administrare active distribuite în 8 fonduri de investiţii, dintre care 5 deschise, fiecare dintre ele orientat către alt tip de investiţii precum şi 3 fonduri de investiţii închise.

Pentru mai multe informaţii despre Certinvest, puteţi accesa site-ul www.certinvest.ro. Revenirea la Certinvest schimbă şi denumirea platformei de tranzacţionare online a unităţilor de fond Certinvest, din www.directinvest.ro în www.investonline.ro.

Vreţi să rămâneţi la curent cu noutăţile Certinvest? Abonaţi-vă gratuit aici şi le veţi primi pe email.

Leave a Reply

preload preload preload