Sep 17

Prin decizia 1171 din 14 septembrie 2010, CNVM autorizează tranzacţia de vânzare-cumpărare a societăţii de administrare a investiţiilor Aviva Investors România (fostă Certinvest). Această tranzacţie avizează transferul titlului de proprietate de la Aviva International Holdings Limited (AIHL) către Eugen Voicu.

Astfel, societatea de administrare Aviva Investors România va fi cumpărată de dl Eugen Voicu. Tranzacţia va fi finalizată până la 1 noiembrie 2010. După aproape trei ani de la intrarea în Aviva, Eugen Voicu a convins Grupul să îşi răscumpere compania, printr-un proces de management buyout. Scopul îl constituie recăpătarea independenţei societăţii de administrare condusă într-o manieră intens antreprenorială.

Ca urmare a acestei tranzacţii, Eugen Voicu redevine acţionarul majoritar al companiei, după o perioadă de trei ani, timp în care aceasta a fost deţinută de grupul britanic Aviva. Eugen Voicu îşi păstrează funcţia de director general al companiei, poziţie pe care o ocupă de la înfiinţare.

Tranzacţia anunţată nu va afecta structura companiei şi nici componenţa echipei. Compania va parcurge un  proces de rebranding pentru a marca această schimbare. Noul nume al companiei va fi anunţat ulterior.

Printre elementele ce alcătuiesc strategia de dezvoltare a companiei se numără continuarea parteneriatului cu Aviva, precum şi iniţierea de parteneriate cu alte companii de talia Aviva în viitor.

Cu o abordare puternic antreprenorială, şi o poziţionare axată pe independenţă, dinamism şi orientare către clienţi, societatea de administrare îşi propune să valorifice expertiza şi cunoştinţele acumulate în cadrul Grupului Aviva, păstrând standardele la care s-a aliniat. Compania administrată de dl. Voicu este singura societate de administrare a investiţiilor din România atestată GIPS (Global Investment Performance Standards).

Iată ce declară dl Voicu referitor la această tranzacţie: „Compania pe care o conduc are vocaţia independenţei, iar decizia luată reprezintă pasul natural pentru dezvoltarea acesteia. Este şi va fi societatea independentă de administrare a investiţiilor numărul 1 de pe piaţa românească, pentru că vom păstra standardele la care suntem deja aliniaţi, standardele unei companii multinaţionale de top.  Însă mai mult decât atât, vom fi primii pentru că această independenţă ne determină să fim mai agili, mai flexibili, şi mai apropiaţi de clienţii noştri. Sunt foarte bucuros că reuşesc să activez din nou ca independent, cu  echipa experimentată care mi-a fost alături în toţi aceşti ani şi având expertiza şi know-how-ul unui grup financiar puternic”

Eugen Voicu a înfiinţat societatea de administrare e investiţiilor Certinvest în anul 1994, lansând în acelaşi an şi primul fond de investiţii, actualul Capital Plus (pe atunci Credit Fond). În decembrie 2003, pachetul majoritar al companiei este cumpărat de Fondul Româno-American de Investiţii (RAEF). În noiembrie 2007, compania este achiziţionată de grupul internaţional de origine britanică Aviva. În septembrie 2008, societatea de administrare Certinvest îşi schimbă numele în Aviva Investors România, alăturându-se celorlalte companii de admiistrare a investiţiilor din cadrul grupului Aviva pentru a forma reţeaua internaţională Aviva Investors.

Ce credeţi despre această tranzacţie? Lăsaţi-ne un comentariu mai jos, sau contactaţi-ne direct. Iar pentru a fi la curent cu noutăţile apărute, abonaţi-vă gratuit la acest blog şi urmăriţi-ne şi pe Facebook.

Leave a Reply

preload preload preload